KLIMAATFORUM 2021: 28 augustus van 14.00 tot 17.00 uur

Het Klimaatforum 2021 vindt plaats in de Lebuinuskerk. Vanwege de corona-maatregelen kan slechts een beperkt aantal deelnemers op lokatie aanwezig zijn.
Je kan daarom ook online deelnemen aan het forum, via een live-stream.
Bij regen misschien comfortabel thuis, en bij mooi misschien lekker buiten in de zon.

Het derde programma-onderdeel van 16.00 tot 17.00 uur is 'Deventer Duurzame Tafel'

Deventer Duurzame tafel

16-17 uur 'Deventer Duurzame Tafel': in Deventer zijn veel mensen actief in de wijken. Er zijn grote verduurzamingsprojecten, o.a. in de Zandweerd, waarbij gemeente en woningbouwverenigingen actief samenwerken met bewoners. Maar er zijn ook andere projecten, zoals voedselcoöperaties, of wijken waarin bewoners zelf streven om energieneutraal te worden in hun wijk.
Wat borrelt er allemaal in Deventer?
Wie kan jullie straat of wijk helpen met informatie?
Zijn er actieve bewoners bij jou in de buurt waarbij je aan kan sluiten?
In deze interactieve sessie laten bewoners zien wat ze in hun wijk ondernemen.

En goed om te weten: in Deventer is er het Duurzaamheidscentrum, waar veel kennis en ervaring is om bewoners te ondersteunen. www.dcdeventer.nl

Als je de lezing van Anabella Meijer volgt, krijg je misschien kriebels om iets te gaan doen, in je huis, in je straat, of op een andere manier.
Actieve betrokkenheid van bewoners is de sleutel voor de veranderingsprocessen die gaande zijn, en waarin je zelf ook richting kan geven aan hoe je directe omgeving eruit gaat zien. En daarin gebeurt van alles, zijn bewoners actief in wijkverband, of in specifieke projecten.

En goed om te weten: in Deventer is er het Duurzaamheidscentrum, waar veel kennis en ervaring is om bewoners te ondersteunen. Ook als het gaat over grotere vragen, zoals het verduurzamen van een flat of een huizenrij, kunnen ervaren coaches van het Duurzaamheidscentrum ondersteuning bieden.
Maar ook over 'groene' zaken als regenwater afkoppelen, of groendaken aanleggen, is er kennis in huis.